Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kreta Grekland


Anissaras – badpärla och golfarställe

Anissaras är en semesterort som ligger på Kretas nordöstra kust, precis bredvid småstaden Hersonissos och bara ett par mil ifrån öns största stad, Heraklion. Här finns i dagsläget Kretas enda golfbana, vilket gör Anissaras till en naturlig boendeplats för den som vill golfa under sin tur till Kreta. I övrigt lockar, som i så många andra turistorter på Kreta, främst stranden i Anissaras. Denna består av grov sand och klappersten på sina håll och har ett typiskt underbart klarblått Medelhavsvatten och är försedd med permanenta parasoll och solstolar.

För en turistort är den helt klart, och en väldigt avslappnad sådan. Här finns några trevliga små restauranger och även matbutiker som gör att man klarar sig gott, pulsen är behagligt lugn och vill man bryta av med att festa eller shoppa får man ta sig till antingen Hersonissos eller Heraklion. Detta går alldeles utmärkt och snabbt att göra med lokalbussen. De få kilometerna till Hersonissos går även att promenera. Apropå promenader är en populär aktivitet i Anissaras att stora runt i den vackra och typisk kretensiska naturen som omger staden, och som till stor del består av jordbruksmark.

Foto: Katie Belle (Flickr)