Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kreta Grekland


Fodele – en trivsam by med fin strand

Fodele ligger på Kretas norra strand i kommunen Gazi, inte långt utanför Heraklion, som är öns största stad. En mycket vacker strand med fin sand och underbart vatten bär namnet Fodele, men det är även en liten by som ligger ett par kilometer därifrån. Känslan här är oerhört mysig och det är en ganska orörd del av ön med relativt få turister, dessutom inga nattklubbar eller dylikt.

Hit kan man istället komma för att koppla av, och förutom lata besök på stranden är populära aktiviteter att strosa runt i naturen, som vid Fodele är betydligt grönare än många delar av Kreta, eller att besöka museet för 15-/1600-talskonstnären El Greco (Greken) – eller Domenikos Theotokopolous som han egentligen hette, som lär ha fötts här. Här finns även en fin kyrka från 11- eller 12-hundratalet. Hyr man en bil eller är bekväm på en cykel kan man dessutom ta del av hela Heraklions utbud om man bor här.