Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kreta Grekland


Platanias – ett paradis för turisten

Kissamos är en mysig och lugn liten stad vid norra kusten på Kretas västra sida. Här är turisterna ganska få, och området är ett perfekt resmål för den som vill uppleva det äkta, genuina och orörda Kreta. Uteställena är följaktligen också få, men längs med strandpromenaden finns det gott om trivsamma caféer och restauranger som serverar utsökta lokala rätter. Strandpromenaden bjuder förstås också på fina badmöjligheter.

Det bor ungefär 7 500 personer i själva staden, som för övrigt ofta även benämns som Kastelli-Kissamou, eller bara Kastelli, efter ett tidigare slott på samma plats. Kulturella sevärdheter finns i form av till exempel klostret Chrysoskalitissa och ett stadsmuseum. Kissamos-området erbjuder även goda möjligheter för den som är intresserad av vandring, och i närheten finns Agia Sophia-grottan och Samariaravinen.

Över huvud taget är Kissamos stad en mycket lämplig boendeplats för den som vill utforska de västra delarna av Kreta. Samtidigt är det bara lite mer än tre mil till Chania, som är Kretas näst största stad, och sträckan är en av Kretas bästa och snabbaste vägar. På den sträckan, mellan Chania och Kissamos, ligger för övrigt även den populära turistorten Platanias.