Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kreta Grekland


Kokkini Chani – en lugn surfpärla i Heraklion-trakten

Kokkini Chani är en liten turistort på Kretas norra kust, precis bredvid småstaden Gouves (cirka 8 000 invånare), och bara och en halv mil längs kustleden från Heraklion, öns största stad. Även Hersonissos ligger nära. Orten är populär för dess utmärkta stränder, så väl av sand som av klappersten och klippor, för den som föredrar det. Den vanliga nordvästanvinden gör även vattnet här extra surfvänligt. Stämningen på orten är ganska laid back, utan högljutt nattliv. Men det finns gott om restauranger och barer, några snabbköp och biluthyrare samt ett apotek och en läkarmottagning. Så för den som prioriterar en lugn och turistvänlig omgivning är det en av de bästa boendeplatserna på ön.

Naturligtvis är det enkelt och smidigt att ta sig till mer livliga omgivningar vid behov av omväxling. Bara några kilometer bort, i byn Anopolis, finns en stor och populär vattenpark som heter Watercity. Sammantaget är Kokkini Chani även en bra boendeplats för den som vill besöka både Heraklion och Hersonissos utan att göra längre resor.

Foto: J_ami (Flickr)