Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kreta Grekland


Paleochora – turistvänligt med stor äkthetskänsla

Paleochora är en liten ort med cirka 2 000 permanenta invånare som ligger på Kretas sydvästra kust, som är en del av ön som är relativt sparsamt besökt av turister. Känslan i orten är till stor del genuint kretensisk, och långt ifrån är den en typisk charterort, även om Paleochora är en av de orter i regionen där flest turister finns. Man kan helt enkelt säga att Paleochora har det bästa från så väl den genuina Medelhavssmåstaden som det mest bekväma från turistlivet. Orten är placerad på en mindre halvö som det finns underbara stränder med skönt vatten runt om, varav en ligger precis vid det bebodda området, medan en annan är mer avskild.

Det finns trevliga restauranger, caféer och barer här, och på sommaren går det även att gå på nattklubb. Överlag är dock stämningen mycket avslappnad, och annars åker många hit primärt för naturen. Här i närheten finns fantastiska vandringsstråk genom berg och dalar, klippor och grönska. I den närliggande orten Agia Roumeli, som det går att åka båt till, finner du till exempel den ena änden av den berömda Samariaravinen.